L’Elefant Africà

Hàbitat: Sabana
Reproducció: Vivípara
Alimentació: Herbívora
Vida social: Gregària
Pes: 5000 – 7500 kg
Llargària 6 – 7,5 m
Pes en néixer 90 – 135 kg.
Gestació 640 – 660 dies.
Longevitat: 50 a 70 a.

L´elefant africà, que arriba als 4 m. d’ alçada i potultrapassar els 6.000 Kg. de pes en el cas dels mascles, és el més gran dels mamífers terrestres. La seva característica principal és la possesió d’ una llarga trompa musculosa, formada per la fusió de nas i el llavi superior, que té funció olfactiva, tàctil i prènsil. Els incisius superiors es prolonguen extraordinàriament constituint les típiques defenses, erròniament denominades ullals.

Organitzats en grups de 20 a 50 individus, sota la direcció d’ una femella adulta, se’ls troba tant a les sabanes com a les selves de quasi tot Àfrica al sud del Sàhara. Segons l’ hàbitat es distingeixen dues subespècies, més petita i de menor pes la que viu a la selva. La seva alimentació és herbívora, però no tan sols menjen herba, sinó també fulles, fruits i escorça dels arbres.
Les matances incontrolades d’ elefants a causa del comerç d’ ivori han provocat que avui dia es trobin en greu perill d’ extinció, malgrat a estar protegits pel Conveni de Washington (CITES) i estar totalment prohibit el tràfic de l’ ivori.

Font extreta de: http://www.zoobarcelona.com

Documental de l’elefant africà:

Fotomontatge de fotografiesd’elefants:

Tornar a la pagina inicial

Anuncis
%d bloggers like this: